Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till smärtfri

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till smärtfri.


Vad betyder smärtfri

Sett till sin synonym betyder smärtfri ungefär indolent, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till smärtfri. Vår databas innehåller även två böjningar av smärtfri, en exempelmeningar på hur ordet smärtfri kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av smärtfri

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet smärtfri.


Exempelmeningar för smärtfri

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet smärtfri kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men av respekt för deras beslut har mitt och de andra EU-ledarnas mål varit att den här skilsmässan ska bli så smärtfri som det någonsin går för båda parter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "smärtfri" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet smärtfri förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om smärtfri

Andra sätt att lära sig mer kring vad smärtfri betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av smärtfri är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om smärtfri

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för smärtfri i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är indolent synonymt med smärtfri, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.