Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slås

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till slås.


Vad betyder slås

Sett till sin synonym betyder slås ungefär spöa, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slås. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet slås kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för slås

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slås kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Handlingen följer en godsägare som slås ihjäl och återföds som olika djur under ett halvt århundrade.  
 2. Hon gick ur PEN 1997 i protest mot att den västtyska avdelningen skulle slås samman med den östtyska.  
 3. Apropå felaktiga hörnan; när den slås påbörjas en ny spelsekvens och det är därifrån VAR kontrollerar.  
 4. Nu slås amerikanska östkusten och även centrala delar av landet av höga temperaturer, men också Kanada.  
 5. Från den 1 januari 2018 slås de två departementen ihop med regionen till en ny sorts territoriell enhet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "slås" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet slås förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är slas


Närmeord till slås

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar slås.


Mer information om slås

Andra sätt att lära sig mer kring vad slås betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slås är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slås

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för slås i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är spöa synonymt med slås, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.