Synonymerna.se logotyp

Synonymer till slarvig

 

Synonymer till slarvig

Antonymer (motsatsord) till slarvig

Engelsk översättning av slarvig

  • slovenly, careless, negligent, untidy, slipshod, sloppy

Mer information om slarvig

Vi har totalt femton synonymer till slarvig, samt tre antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för slarvig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet slarvig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet slarvig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till slarvig

Ord som innehåller eller liknar slarvig: göra slarvsylta av, ovarsam slarvig, slarv, slarva, slarva bort, slarva med, slarvaktig, slarvas bort, slarvfel

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av slarvig

slarvig synonym
andra ord för slarvig
slarvig betyder
exempel slarvig
slarvig förklaring
definition slarvig
slarvig i en mening
stavning slarvig
slarvig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slarvig synonymt med både oaktsam och oordentlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ordentlig en antonym till slarvig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)