Synonymerna.se logotyp

Synonymer till slarvig

Synonymer till slarvig

Antonymer (motsatsord) till slarvig

Engelsk översättning av slarvig

  • slovenly, careless, negligent, untidy, slipshod, sloppy

Närmeord till slarvig

Ord som innehåller eller liknar slarvig: göra slarvsylta av, slarv, slarva, slarva bort, slarva med, slarvaktig

Mer information om slarvig

Vi har totalt 12 synonymer till slarvig, samt 3 antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för slarvig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet slarvig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet slarvig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slarvig synonymt med både oaktsam samt oordentlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ordentlig en antonym till slarvig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)