Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skyddsrum

 

Synonymer till skyddsrum

Vad betyder skyddsrum?

Ett skyddsrum är ett utrymme som ger skydd mot exempelvis väderfenomen som t.ex. tornados, eller under krigstid ankommande bombanfall.

Texten uppdaterades senast 2016-05-11

Engelsk översättning av skyddsrum

  • shelter, bomb shelter, air-raid shelter

Sökvolym på internet för skyddsrum

Sökvolymen för skyddsrum är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om skyddsrum

Vi har totalt två synonymer till skyddsrum, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för skyddsrum, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet skyddsrum

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet skyddsrum i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skyddsrum synonymt med både bunker och panikrum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)