Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skrota

 

Synonymer till skrota

Engelsk översättning av skrota

  • (bildligt "avveckla, kassera") scrap, break up

Sökvolym på internet för skrota

Sökvolymen för skrota är ca. 90 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 90 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om skrota

Vi har totalt tre synonymer till skrota, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skrota, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skrota betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skrota. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skrota samt även hur man stavar till skrota. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skrota eller en mer djupgående förklaring av skrota egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skrota är att leta efter antonymer till skrota, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skrota

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skrota i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till skrota

Ord som innehåller eller liknar skrota: av samma skrot och korn, gå och skrota, nedskrotning av fartyg, samma skrot och korn, skrot, skrotad, skrotat


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skrota synonymt med både kassera och slopa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)