Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skärva

 

Synonymer till skärva

Engelsk översättning av skärva

  • sherd, shard, fragment

Mer information om skärva

Vi har totalt en synonym till skärva, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skärva, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skärva betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skärva. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skärva samt även hur man stavar till skärva. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skärva eller en mer djupgående förklaring av skärva egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skärva är att leta efter antonymer till skärva, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skärva

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skärva i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till skärva

Ord som innehåller eller liknar skärva: sädeskärvar, skarva, utan skarvar


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är spillra synonymt med skärva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)