Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skamma

 

Synonymer till skamma

riktat mot person
pålägga skam, skambelägga
vardagligt
shamea

Vad betyder skamma?

Begreppet att skamma någon innebär att man försöker få någon att känna skam för någonting, helt enkelt att man skuldbelägger personen baserat på någonting som denne gör eller står för.

Ordet skamma var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av skamma

  • shame

Mer information om skamma

Vi har totalt tre synonymer till skamma, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skamma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skamma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skamma. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skamma samt även hur man stavar till skamma. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skamma eller en mer djupgående förklaring av skamma egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skamma är att leta efter antonymer till skamma, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skamma

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skamma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till skamma

Ord som innehåller eller liknar skamma: få skämmas för något man gjort, skämma, skämma bort, skämma ut, skämma ut sig, skämmas, skämmas mycket, skämmas ögonen ur sig, tvingas skämmas för något


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skamma synonymt med både pålägga skam och skambelägga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)