Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skämma

 

Synonymer till skämma

Engelsk översättning av skämma

  • embarrass

Sökvolym på internet för skämma

Sökvolymen för skämma är ca. 20 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 20 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är skamma

Mer information om skämma

Vi har totalt tre synonymer till skämma, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skämma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet skämma

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet skämma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Närmeord till skämma

Ord som innehåller eller liknar skämma: få skämmas för något man gjort, skamma, skämma bort, skämma ut, skämma ut sig, skämmas, skämmas mycket, skämmas ögonen ur sig, skämmig, tvingas skämmas för något

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av skämma

skämma synonym
andra ord för skämma
skämma betyder
exempel skämma
skämma förklaring
definition skämma
skämma i en mening
stavning skämma
skämma annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skämma synonymt med både fördärva och försämra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)