Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sedvänja

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till sedvänja.


Vad betyder sedvänja

Sett till sina synonymer betyder sedvänja ungefär sed eller bruk, men är även synonymt med exempelvis "praxis" och "kutym". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sedvänja. Vår databas innehåller även sju böjningar av sedvänja, fem exempelmeningar på hur ordet sedvänja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sedvänja

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sedvänja.


Exempelmeningar för sedvänja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sedvänja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I en kommentar till pjäsen och de samtida franska åsikterna om denna sedvänja klagade 1846 författaren Angus B.  
 2. En annan uråldrig sedvänja, som också beskrivs i detta fragment, är att använda en släde för att forsla den döde, även om det är sommar.  
 3. Vid detta tillfälle kan man observera en uråldrig sedvänja, som även fanns kvar i forna Rus att inte bära ut den döde den vanliga vägen, genom dörren.  
 4. Prima nocte eller droit de seigneur är en förmodad sedvänja under medeltiden, där adelsherrar påstods ha rätten att tillbringa första natten efter bröllopet med sina underlydandes brudar.  
 5. Nepal kriminaliserar nu en gammal hinduisk sedvänja, chhaupadi, där kvinnor under menstruation och efter att ha fött barn anses orena och därför ska sova i en liten hydda separat från boningshuset.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sedvänja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sedvänja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sedvänja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sedvänja förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sedvänja

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar sedvänja.


Mer information om sedvänja

Andra sätt att lära sig mer kring vad sedvänja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sedvänja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sedvänja

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för sedvänja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sedvänja synonymt med både sed och bruk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.