Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till samtida

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till samtida.


Vad betyder samtida

Sett till sina synonymer betyder samtida ungefär modern, men är även synonymt med exempelvis "samtidig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samtida. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet samtida kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för samtida

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samtida kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sakristian öster om koret är samtida med kyrkan och har golv, väggar och fönster som kyrkan i övrigt.  
 2. Nära samtida källor som Vitruvius, diskuterar uteslutande proportioner som kan uttryckas med hela tal.  
 3. Kungen, själv målare, hade köpt en omfattande samling målningar av främst samtida nordiska konstnärer.  
 4. Christopher Marlowe och hans samtida, William Shakespeare, satte upp pjäser med brett publikt intresse.  
 5. Ungefär samtida med boplatsen i Kangos, eller något senare, är den vid Dumpokjauratj i Arjeplogs kommun.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av samtida

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet samtida.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "samtida" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet samtida förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till samtida

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar samtida.


Mer information om samtida

Andra sätt att lära sig mer kring vad samtida betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samtida är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samtida

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för samtida i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samtida synonymt med både modern och samtidig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.