Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sammanfattning

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till sammanfattning fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sammanfattning

Sett till sina synonymer betyder sammanfattning ungefär summering eller sammandrag, men är även synonymt med exempelvis "konklusion" och "exposé". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sammanfattning. Vår databas innehåller även sju böjningar av sammanfattning, fem exempelmeningar på hur ordet sammanfattning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sammanfattning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sammanfattning.


Exempelmeningar för sammanfattning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sammanfattning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hans sammanfattning fick även presidenten att se sig själv som helt friad från alla brottsmisstankar.  
 2. I klippet ovan hör du målsägarbiträdet Emma Demuth och en sammanfattning av den första rättegångsdagen.  
 3. Den är i mångt och mycket en sammanfattning av det 538 sidor långa utträdesförslaget som godkänts av EU.  
 4. En annan kort sammanfattning är "värme flödar alltid spontant från en varmare plats till en kallare, men aldrig tvärtom".  
 5. I videon går det att se en kort sammanfattning av vad som kallas det största folkmordet i Europa sedan andra världskriget.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sammanfattning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sammanfattning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sammanfattning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sammanfattning förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sammanfattning

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar sammanfattning.


Mer information om sammanfattning

Andra sätt att lära sig mer kring vad sammanfattning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sammanfattning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sammanfattning

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för sammanfattning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sammanfattning synonymt med både summering och sammandrag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.