Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rockad

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till rockad.


Vad betyder rockad

Ordet rockad härstammar från spelet schack, där en rockad är ett specialdrag man kan göra där man byter plats på kungen och ett av tornen. Ordet används dock även i andra sammanhang där man gör en (ofta oväntad) omflyttning av någonting, t.ex. personal eller snarlika inventarier, dvs. när man gör ett slags ömsesidigt platsbyte.


Sett till sin synonym betyder rockad ungefär ömsesidigt platsbyte, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rockad. Vår databas innehåller även sju böjningar av rockad, en exempelmeningar på hur ordet rockad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2021-06-10


Böjningar av rockad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rockad.


Exempelmeningar för rockad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rockad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En rockad i Socialdemokraternas riksdagsgrupp är en möjlig lösning för att säkra Löfvens mandat i riksdagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rockad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rockad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rockad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rockad förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rockad

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar rockad.


Mer information om rockad

Andra sätt att lära sig mer kring vad rockad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rockad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rockad

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för rockad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ömsesidigt platsbyte synonymt med rockad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.