Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder robotdräkt

En robotdräkt är en datorstyrd dräkt som har ett yttre "skelett" som skall stödja brukaren vid till exempel rehabilitering efter en stroke.

Ordet robotdräkt var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet robotdräkt kan användas i en mening

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Exempelmeningar för robotdräkt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet robotdräkt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter att det avslöjats att roboten inte var äkta gick statsmedian ut med att de hela tiden visste att Boris bara var en ung man i en robotdräkt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om robotdräkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad robotdräkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av robotdräkt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om robotdräkt

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för robotdräkt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.