Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till revidera

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till revidera.


Vad betyder revidera

Sett till sina synonymer betyder revidera ungefär ändra eller göra om, men är även synonymt med exempelvis "granska" och "omarbeta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till revidera. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet revidera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för revidera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet revidera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Timmar innan Amnestys granskning skulle publiceras, drog Norge tillbaka appen Smittestopp och ska nu revidera den.  
  2. Andra menar att det tvingar forskare att revidera tidigare teorier om vilka delar av Arktis isar som kan stå emot värmen längst.  
  3. Under 1920- och 1930-talen sågs Lefflers författarskap som helt beroende av Ibsens medan senare forskning allt mer kommit att revidera den uppfattningen.  
  4. Innan den nya detaljplanen för slottsområdet blir antagen, och innan vi hunnit revidera gamla planer och tagit fram nya så får vi jobba för att sälja de få tomter som finns.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av revidera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet revidera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "revidera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet revidera förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till revidera

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar revidera.


Mer information om revidera

Andra sätt att lära sig mer kring vad revidera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av revidera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om revidera

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för revidera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är revidera synonymt med både ändra och göra om, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.