Synonymerna.se logotyp

Synonymer till potens

 

Synonymer till potens

Engelsk översättning av potens

  • potency

Sökvolym på internet för potens

Sökvolymen för potens är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om potens

Vi har totalt en synonym till potens, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för potens, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad potens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till potens. Exempelvis kan man söka efter andra ord för potens samt även hur man stavar till potens. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av potens eller en mer djupgående förklaring av potens egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till potens är att leta efter antonymer till potens, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om potens

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för potens i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till potens

Ord som innehåller eller liknar potens: omnipotens, omnipotent, potent, potentat, potential, potentiell, potentiella, potentiellt, potentilla argentea


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kraft synonymt med potens, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)