Synonymerna.se logotyp

Synonymer till platt

 

Synonymer till platt

Engelsk översättning av platt

  • trite

Närmeord till platt

Ord som innehåller eller liknar platt: acer platanoides, allmän plats, altarplats, andraplats, annan plats, arbetsplats, åskådarplats på golvnivå, avdelning på annan plats, båtbyggplats, begravningsplats, blodplättar, boplats, bröstplåt, campingplats, cirkulationsplats, datorplatta, debattplats, dela upp plats, diskussionsplats, eldplats

Sökvolym på internet för platt

Sökvolymen för platt är ca. 170 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 170 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är plätt

Mer information om platt

Vi har totalt sex synonymer till platt, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för platt, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet platt

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet platt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är platt synonymt med både plant och intetsägande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)