Synonymerna.se logotyp

Synonymer till perfektionist

Synonymer till perfektionist

Vad betyder perfektionist?

En perfektionist är en människa som har ett inbyggt behov av att utföra alla åtaganden och uppgifter felfritt och fullständigt - därmed perfekt.

Texten uppdaterades senast 2018-09-24

Antonymer (motsatsord) till perfektionist

  • perfectionist

Exempelmeningar för perfektionist

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet perfektionist kan användas.

  1. Som både visionär och gitarrist/låtskrivare var han en perfektionist och en underligt unik man.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om perfektionist

Vi har totalt två synonymer till perfektionist, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en exempelmening som kan hjälpa dig med hur du kan använda perfektionist i en mening, men vi har tyvärr inte fått in någon engelsk översättning ännu.

Data om ordet perfektionist

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ordet perfektionist i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är perfektionist synonymt med både pedant och purist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är perfectionist en antonym till perfektionist.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)