Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till per person

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till per person.


Vad betyder per person

Sett till sina synonymer betyder per person ungefär per capita, men är även synonymt med exempelvis "var". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till per person. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet per person kan användas i en mening.


Exempelmeningar för per person

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet per person kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den genomsnittliga årsinkomst för pensionärerna som flyttade till Portugal var på 999.000 per person.  
  2. I Sverige ökar konsumtionen av får- och lammkött vart år, 2017 låg den årliga konsumtionen på 1,9 kg per person.  
  3. Halmstads och Laholms gemensamma vattenbolag rekommenderar att man använder högst 100 liter per person om dagen.  
  4. Grekerna är det folk i Europa som äter mest ost per person, vilket till stor del beror på den grekiska fetaosten.  
  5. Schweiz och Österrike konsumerar uppåt 10 kilogram per person och år, medan länder i Sydeuropa ligger långt lägre.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till per person

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar per person.


Mer information om per person

Andra sätt att lära sig mer kring vad per person betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av per person är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om per person

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är per person synonymt med både per capita och var, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.