Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pentagrammet

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till pentagrammet.


Vad betyder pentagrammet

Sett till sin synonym betyder pentagrammet ungefär stjärnan, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pentagrammet. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet pentagrammet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för pentagrammet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet pentagrammet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I pentagrammet kan det gyllene snittet hittas i flera av förhållandena mellan de olika linjerna och kanterna som bygger upp denna symbol (se bild).  
  2. Matematikerna i det antika Grekland intresserade sig för det man nu kallar gyllene snittet eftersom värdet ständigt dök upp i olika geometriska figurer och kroppar som pentagrammet och ikosaedern.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "pentagrammet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet pentagrammet förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om pentagrammet

Andra sätt att lära sig mer kring vad pentagrammet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av pentagrammet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om pentagrammet

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för pentagrammet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stjärnan synonymt med pentagrammet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.