Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till patologi

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till patologi.


Vad betyder patologi

Patologi är vetenskapen och läran om sjukliga förändringar i kroppen.


Sett till sin synonym betyder patologi ungefär läran om sjukdomar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till patologi. Vår databas innehåller även tre böjningar av patologi, två exempelmeningar på hur ordet patologi kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2018-09-21


Böjningar av patologi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet patologi.


Exempelmeningar för patologi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet patologi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Som en del i projektet genomförs en pilotstudie på fem patienter i samverkan med avdelningen för patologi och cytologi på Blekingesjukhuset i Karlskrona för att undersöka flödet.  
  2. Wright var först professor i Cambridge och Sydney, 1892–1902 professor i patologi vid den brittiska militärläkarskolan i Netley och därefter professor i experimentell patologi i London.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av patologi

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet patologi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "patologi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet patologi förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till patologi

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar patologi.


Mer information om patologi

Andra sätt att lära sig mer kring vad patologi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av patologi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om patologi

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för patologi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är läran om sjukdomar synonymt med patologi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.