Synonymerna.se logotyp

Synonymer till patellarreflex

 

Synonymer till patellarreflex

medicinsk terminologi
knäreflex

Vad betyder patellarreflex?

Patellarreflex är en medicinsk term för den reflexmässiga spark (då benet hänger slappt) som uppstår vid ett lätt slag på patellarsenan som sitter nedanför knäskålen.

Texten uppdaterades senast 2018-09-14

Engelsk översättning av patellarreflex

  • patellar reflex, knee-jerk

Mer information om patellarreflex

Vi har totalt en synonym till patellarreflex, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för patellarreflex, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad patellarreflex betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till patellarreflex. Exempelvis kan man söka efter andra ord för patellarreflex samt även hur man stavar till patellarreflex. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av patellarreflex eller en mer djupgående förklaring av patellarreflex egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till patellarreflex är att leta efter antonymer till patellarreflex, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om patellarreflex

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för patellarreflex i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 29
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är knäreflex synonymt med patellarreflex, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)