Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till palindrom

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till palindrom fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder palindrom

Med en palindrom menar man främst ett ord som blir samma sak när om man skriver det baklänges, t.ex. "kajak" eller "alla". Men alldagligt talat säger man även att meningar och tal som blir samma sak när man skriver dem baklänges är palindromer, skiljetecken såsom punkter och komman bortser man vanligen ifrån.

Några exempel på palindromer är t.ex.:


Sett till sina synonymer betyder palindrom ungefär baklängesord eller samma ord baklänges, men är även synonymt med exempelvis "ambigram". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till palindrom. Vår databas innehåller även sju böjningar av palindrom, fyra exempelmeningar på hur ordet palindrom kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-05-17


Böjningar av palindrom

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet palindrom.


Exempelmeningar för palindrom

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet palindrom kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Ord och uttryck som har denna egenskap kallas för palindrom, själva ordet "palindrom" är grekiska och betyder ungefär "tillbakalöpande".
  2. Länspolismästare Mats-Erik Kirestam i Södermanland har fått mycket uppmärksamhet i social media pga. att hans namn är en palindrom.
  3. Jag har fått i uppgift att skiva ett datorprogram som kollar om en textsträng är ett palindrom eller inte, bortsett från mellanslag.
  4. Namnen Anna och Otto är palindrom. Kajak, girig och radar är några andra exempel på palindromer.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av palindrom

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet palindrom.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "palindrom" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet palindrom förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om palindrom

Andra sätt att lära sig mer kring vad palindrom betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för palindrom samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av palindrom för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till palindrom, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om palindrom

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för palindrom i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är palindrom synonymt med både baklängesord och samma ord baklänges, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.