Synonymerna.se logotyp

Synonymer till palindrom

 

Synonymer till palindrom

Vad betyder palindrom?

Med en palindrom menar man främst ett ord som blir samma sak när om man skriver det baklänges, t.ex. "kajak" eller "alla". Men alldagligt talat säger man även att meningar och tal som blir samma sak när man skriver dem baklänges är palindromer, skiljetecken såsom punkter och komman bortser man vanligen ifrån.

Några exempel på palindromer är t.ex.:

 • Den kända artisen Ola Salo, vars namn baklänges blir olaS alO, eller med lite skiftade av gemener, versaler och mellanslag blir Ola Salo.
 • Meningen "ni talar bra latin", som baklänges med hjälp av lite skiftande av mellanslag blir samma mening.
 • Datumet 2010-01-02, som med hjälp av lite skiftande av bindestreck blir samma sak baklänges.

Texten uppdaterades senast 2016-05-17

Engelsk översättning av palindrom

 • palindrome

Exempelmeningar för palindrom

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet palindrom kan användas.

 1. Ord och uttryck som har denna egenskap kallas för palindrom, själva ordet "palindrom" är grekiska och betyder ungefär "tillbakalöpande".
 2. Länspolismästare Mats-Erik Kirestam i Södermanland har fått mycket uppmärksamhet i social media pga. att hans namn är en palindrom.
 3. Jag har fått i uppgift att skiva ett datorprogram som kollar om en textsträng är ett palindrom eller inte, bortsett från mellanslag.
 4. Namnen Anna och Otto är palindrom. Kajak, girig och radar är några andra exempel på palindromer.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för palindrom

Sökvolymen för palindrom är ca. 5400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 5400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om palindrom

Vi har totalt tre synonymer till palindrom, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för palindrom, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda palindrom i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad palindrom betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till palindrom. Exempelvis kan man söka efter andra ord för palindrom samt även hur man stavar till palindrom. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av palindrom eller en mer djupgående förklaring av palindrom egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till palindrom är att leta efter antonymer till palindrom, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om palindrom

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för palindrom i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är palindrom synonymt med både baklängesord och samma ord baklänges, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)