Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till övrigt

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till övrigt.


Vad betyder övrigt

Sett till sin synonym betyder övrigt ungefär annat, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till övrigt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet övrigt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för övrigt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet övrigt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna, säger Catharina Österman, på UD:s pressjour.  
 2. I övrigt har biskoparna diskuterat skogsskövling och situationen för regnskogens ursprungsbefolkning.  
 3. I övrigt: Har Duchennes muskeldystrofi, en sjukdom som gör att muskler bryts ner och ersätts av fett.  
 4. Sakristian öster om koret är samtida med kyrkan och har golv, väggar och fönster som kyrkan i övrigt.  
 5. Svenska Säpo säger sig känna till åtalet men hänvisar i övrigt tillbaka till amerikanska myndigheter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "övrigt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet övrigt förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till övrigt

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar övrigt.


Mer information om övrigt

Andra sätt att lära sig mer kring vad övrigt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av övrigt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om övrigt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för övrigt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är annat synonymt med övrigt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.