Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till orimlighet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till orimlighet.


Vad betyder orimlighet

Sett till sina synonymer betyder orimlighet ungefär absurditet, men är även synonymt med exempelvis "chimär". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till orimlighet. Vår databas innehåller även tre böjningar av orimlighet samt en engelsk översättning.


Böjningar av orimlighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet orimlighet.


Engelsk översättning av orimlighet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet orimlighet.


Närmeord till orimlighet

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar orimlighet.


Mer information om orimlighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad orimlighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för orimlighet samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av orimlighet för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till orimlighet, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om orimlighet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för orimlighet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är orimlighet synonymt med både absurditet och chimär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.