Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till opponerar sig

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till opponerar sig.


Vad betyder opponerar sig

Sett till sin synonym betyder opponerar sig ungefär protesterar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till opponerar sig. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet opponerar sig kan användas i en mening.


Exempelmeningar för opponerar sig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet opponerar sig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I övrigt har, nästan enbart i USA, några få organisationer som opponerar sig mot "Haifa-bahá'íerna", kommit och gått.  
  2. Militärens grymhet är för grav och risken för inbördeskrig ökar när fler (beväpnade etniska grupper) opponerar sig mot militären.  
  3. Det är ganska talande att Kina opponerar sig i starkare ordalag mot ett missilförsvarssystem i Sydkorea än mot Nordkoreas agerande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om opponerar sig

Andra sätt att lära sig mer kring vad opponerar sig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av opponerar sig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om opponerar sig

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är protesterar synonymt med opponerar sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.