Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till öppna

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till öppna.


Vad betyder öppna

Sett till sina synonymer betyder öppna ungefär bringa eller slå upp, men är även synonymt med exempelvis "inleda" och "vidga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till öppna. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet öppna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till öppna

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till öppna.

veckla ihop, stänga


Exempelmeningar för öppna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet öppna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det finns tusentals kurser och program som har platser kvar och fortfarande är öppna för sen anmälan.  
 2. Blåskrikan flyger långsamt och är ett lätt byte för hökar och ugglor när den flyger i öppna landskap.  
 3. Efter 20 år av konflikter innebär det bland annat normaliserade relationer och öppna gränsövergångar.  
 4. Ett intensivt arbete pågår för att Coop ska kunna öppna sina runt 800 butiker igen efter it-attacken.  
 5. Det var tre öppna prototyper i en serie på tio som byggts i samarbete med Freyschuss Karosserifabrik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av öppna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet öppna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "öppna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet öppna förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till öppna

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar öppna.


Mer information om öppna

Andra sätt att lära sig mer kring vad öppna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av öppna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om öppna

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för öppna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är öppna synonymt med både bringa och slå upp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är veckla ihop en antonym till öppna.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.