Synonymerna.se logotyp

Vad betyder omakase

 

Uppslagsord: omakase

Omakase är en restaurangmåltid där gästen låter kocken komponera måltiden helt på eget bevåg.

Ordet omakase var en del av nyordslistan 2017 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om omakase

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till omakase registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för omakase inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad omakase betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till omakase. Exempelvis kan man söka efter andra ord för omakase samt även hur man stavar till omakase. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av omakase eller en mer djupgående förklaring av omakase egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till omakase är att leta efter antonymer till omakase, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om omakase

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för omakase i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till omakase

Ord som innehåller eller liknar omakase: fotmall för skomakare, omaka, omaka sig


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)