Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till olycksbringande

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till olycksbringande.


Vad betyder olycksbringande

Sett till sina synonymer betyder olycksbringande ungefär fatal eller fördärvlig, men är även synonymt med exempelvis "ödesdiger" och "olycklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till olycksbringande. Vår databas innehåller även sex motsatsord, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till olycksbringande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till olycksbringande.

bra, lämplig, glad, lycklig, nöjd, belåten


Engelsk översättning av olycksbringande

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet olycksbringande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "olycksbringande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet olycksbringande förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om olycksbringande

Andra sätt att lära sig mer kring vad olycksbringande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av olycksbringande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om olycksbringande

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för olycksbringande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 36
  • Ordets poäng i Betapet: 38
  • Ordets poäng i WordFeud: 35

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olycksbringande synonymt med både fatal och fördärvlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är bra en antonym till olycksbringande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.