Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder OK Boomer

Uttrycket OK Boomer är en nedsättande term som används (av främst millennials) för att avfärda eller håna någon (oftast äldre man) vars åsikter kan uppfattas som trångsynta, föråldrade eller nedlåtande, särskilt då personer från baby boomers-generationen (dvs. någon som är född mellan 1946 till 1964).


Vår databas innehåller även en engelsk översättning till OK Boomer

Texten uppdaterades senast 2020-03-17


Engelsk översättning av OK Boomer

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen OK Boomer.


Mer information om OK Boomer

Andra sätt att lära sig mer kring vad ok boomer betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ok boomer samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ok boomer för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ok boomer, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om OK Boomer

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.