Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till officiell

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till officiell.


Vad betyder officiell

Sett till sina synonymer betyder officiell ungefär formell, men är även synonymt med exempelvis "stel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till officiell. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av officiell, fem exempelmeningar på hur ordet officiell kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av officiell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet officiell.


Motsatsord till officiell

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till officiell.

ej officiell, inofficiell


Exempelmeningar för officiell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet officiell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den franske presidentens hustru, Brigitte Macron, får en officiell roll i Élyséepalatset som rådgivare.  
 2. Tidigare sa han att han ville skriva om grundlagen för att Japan ska få en officiell armé till år 2020.  
 3. TQILA försäkrar att den finns, men inte som en egen officiell enhet eller styrka utan som del av IRPGF.  
 4. Men uppgifterna om antalet offer går isär och myndigheterna har ännu inte angett något officiell siffra.  
 5. Vägvalet har drivits av Eskilstuna kommun, men nu ska även polisen vara en officiell del av verksamheten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av officiell

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet officiell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "officiell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet officiell förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till officiell

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar officiell. Här kommer de tio första.


Mer information om officiell

Andra sätt att lära sig mer kring vad officiell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av officiell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om officiell

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för officiell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är officiell synonymt med både formell och stel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ej officiell en antonym till officiell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.