Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till normalisering

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till normalisering.


Vad betyder normalisering

Sett till sina synonymer betyder normalisering ungefär likriktning, men är även synonymt med exempelvis "standardisering". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till normalisering. Vår databas innehåller även sju böjningar av normalisering, fem exempelmeningar på hur ordet normalisering kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av normalisering

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet normalisering.


Exempelmeningar för normalisering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet normalisering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Strax därefter sände Israel en delegation till Khartum för att diskutera en normalisering av relationerna.  
 2. Polischefen i Södertälje ser en risk för en normalisering av skjutandet, men menar att det absolut inte får bli så.  
 3. Trump ska också ha uppmanat kung Salman att förhandla med andra Gulfländer om en normalisering av relationerna med Israel.  
 4. I ett samlat uttalande skriver de tre ledarna att de har ”kommit överens om full normalisering av relationerna mellan Israel och Förenade Arabemiraten”.  
 5. Chung Eui-Yong uppger även att Nordkorea säger sig vara redo att hålla samtal med USA om kärnvapen och en normalisering av relationerna länderna emellan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av normalisering

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet normalisering.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "normalisering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet normalisering förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om normalisering

Andra sätt att lära sig mer kring vad normalisering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av normalisering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om normalisering

 • Antal bokstäver: 13
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för normalisering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är normalisering synonymt med både likriktning och standardisering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.