Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nomofobi

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till nomofobi.


Vad betyder nomofobi

Nomofobi handlar om en fobi mot att inte ständigt vara tillgänglig och uppkopplad mot internet med hjälp av mobiltelefonen. Kommer från engelskans nomophobia som är en sammandragning av no mobile phone phobia.

Ordet nomofobi var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder nomofobi ungefär rädsla för att vara utan mobiltelefonkontakt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nomofobi. Vår databas innehåller även tre böjningar av nomofobi, tre exempelmeningar på hur ordet nomofobi kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Böjningar av nomofobi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nomofobi.


Exempelmeningar för nomofobi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nomofobi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Får du ångest när du går på toa och inser att du glömt mobilen, då kan du lida av nomofobi.
  2. Min nomofobi visade sig så snart jag hade insett att jag hade glömt mobilen hemma.
  3. Ibland krävs det någonting så extremt som att mobilbatteriet dör under en roadtrip med morföräldrarna för att inse att man egentligen lider av nomofobi.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av nomofobi

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nomofobi.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nomofobi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nomofobi förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om nomofobi

Andra sätt att lära sig mer kring vad nomofobi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för nomofobi samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av nomofobi för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till nomofobi, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om nomofobi

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för nomofobi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rädsla för att vara utan mobiltelefonkontakt synonymt med nomofobi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.