Synonymerna.se logotyp

Vad betyder nomofobi

Uppslagsord: nomofobi

Nomofobi handlar om en fobi mot att inte ständigt vara tillgänglig och uppkopplad mot internet med hjälp av mobiltelefonen. Kommer från engelskans nomophobia som är en sammandragning av no mobile phone phobia.

Texten uppdaterades senast 2016-07-16

Engelsk översättning av nomofobi

  • nomophobia

Mer information om nomofobi

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till nomofobi registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för nomofobi, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet nomofobi

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet nomofobi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)