Synonymerna.se logotyp

Vad betyder nomofobi

 

Uppslagsord: nomofobi

Nomofobi handlar om en fobi mot att inte ständigt vara tillgänglig och uppkopplad mot internet med hjälp av mobiltelefonen. Kommer från engelskans nomophobia som är en sammandragning av no mobile phone phobia.

Ordet nomofobi var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-07

Engelsk översättning av nomofobi

  • nomophobia

Exempelmeningar för nomofobi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nomofobi kan användas.

  1. Får du ångest när du går på toa och inser att du glömt mobilen, då kan du lida av nomofobi.
  2. Min nomofobi visade sig så snart jag hade insett att jag hade glömt mobilen hemma.
  3. Ibland krävs det någonting så extremt som att mobilbatteriet dör under en roadtrip med morföräldrarna för att inse att man egentligen lider av nomofobi.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för nomofobi

Sökvolymen för nomofobi är ca. 390 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 390 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om nomofobi

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till nomofobi registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för nomofobi, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda nomofobi i en mening.

Data om ordet nomofobi

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet nomofobi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)