Synonymerna.se logotyp

Synonymer till närt

Synonymer till närt

Engelsk översättning av närt

 • feed, nurture

Exempelmeningar för närt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet närt kan användas.

 1. Det visade sig att de hade närt en orm vid sin barm, en smygliberal trädkramare.
 2. En gång i tiden hade Alexandra närt sig av modern, men nu levde modern istället i och genom Alexandra.
 3. Fredrik hade till sin förvåning upptäckt att den vrede som han närt under så många år mer eller mindre försvunnit, det kändes som att han kunde andas igen.
 4. Min mamma som hade närt och varit så viktig för mig under alla dessa år som barn, tänk att hennes närvaro fortfarande väger så tungt när det gäller min tillvaro.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till närt

Ord som innehåller eller liknar närt: egenart, egenartad, egenartade, egenartat, lavinartad, livnärt, överföra till ny tonart, scenartist, snart

Sökvolym på internet för närt

Sökvolymen för närt är ca. 260 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 260 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om närt

Vi har totalt sju synonymer till närt, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för närt, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda närt i en mening.

Data om ordet närt

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet närt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är närt synonymt med både försett och försörjt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)