Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till naken

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till naken fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder naken

Sett till sina synonymer betyder naken ungefär bar eller utsatt, men är även synonymt med exempelvis "näck" och "oklädd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till naken. Vår databas innehåller även tre böjningar av naken, fem exempelmeningar på hur ordet naken kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av naken

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet naken.


Exempelmeningar för naken

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet naken kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Föreställningen varade i sex timmar på en naken vit scen med ett djupt perspektiv, med tidlös kostym.  
 2. Hon påträffades naken, sönderslagen, våldtagen och strypt med sina egna nylonstrumpor nästan en månad senare.  
 3. Han skrev på Twitter att "om jag vinner guld i London 2012 kommer jag dyka från 10 meter naken för att fira.".  
 4. Hon fick uppmärksamhet för sin klädsel: en beige, tät strassklänning, vilket gjorde att hon såg ut att vara naken.  
 5. 1987 vek Marine Le Pens mamma Pierrette ut sig naken i Playboy som ett sätt att hämnas på Jean-Marie Le Pen efter deras skilsmässa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av naken

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet naken.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "naken" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet naken förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är näken


Närmeord till naken

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar naken.


Mer information om naken

Andra sätt att lära sig mer kring vad naken betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av naken är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om naken

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för naken i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är naken synonymt med både bar och utsatt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.