Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till myntets baksida

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till myntets baksida.


Vad betyder myntets baksida

Termen myntets baksida kan även användas idiomatiskt för nackdelar som inte syns vid en första anblick.


Sett till sina synonymer betyder myntets baksida ungefär frånsida eller klave, men är även synonymt med exempelvis "myntbaksida" och "revers". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till myntets baksida. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre exempelmeningar på hur ordet myntets baksida kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2019-03-19


Motsatsord till myntets baksida

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till myntets baksida.

myntets framsida


Exempelmeningar för myntets baksida

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet myntets baksida kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Vanligtvis står valören på myntets frånsida, dvs. på myntets baksida.
  2. Ingenstans nämndes det någonting om myntets baksida, dvs. riskerna med yrket.
  3. När solen strålar och allting känns fantastiskt vill man inte riktigt tänka på myntets baksida.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av myntets baksida

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen myntets baksida.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "myntets baksida" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen myntets baksida förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om myntets baksida

Andra sätt att lära sig mer kring vad myntets baksida betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för myntets baksida samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av myntets baksida för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till myntets baksida, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om myntets baksida

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är myntets baksida synonymt med både frånsida och klave, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är myntets framsida en antonym till myntets baksida.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.