Synonymerna.se logotyp

Synonymer till myntets baksida

Synonymer till myntets baksida

Vad betyder myntets baksida?

Termen myntets baksida kan även användas idiomatiskt för nackdelar som inte syns vid en första anblick.

Texten uppdaterades senast 2019-03-19

Antonymer (motsatsord) till myntets baksida

Engelsk översättning av myntets baksida

  • reverse side of the coin

Exempelmeningar för myntets baksida

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet myntets baksida kan användas.

  1. Vanligtvis står valören på myntets frånsida, dvs. på myntets baksida.
  2. Ingenstans nämndes det någonting om myntets baksida, dvs. riskerna med yrket.
  3. När solen strålar och allting känns fantastiskt vill man inte riktigt tänka på myntets baksida.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för myntets baksida

Sökvolymen för myntets baksida är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om myntets baksida

Vi har totalt fyra synonymer till myntets baksida, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för myntets baksida, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda myntets baksida i en mening.

Data om ordet myntets baksida

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är myntets baksida synonymt med både frånsida och klave, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är myntets framsida en antonym till myntets baksida.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)