Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till motstycke

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till motstycke.


Vad betyder motstycke

Sett till sina synonymer betyder motstycke ungefär motsvarighet, men är även synonymt med exempelvis "pendang". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motstycke. Vår databas innehåller även sju böjningar av motstycke, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av motstycke

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motstycke.


Engelsk översättning av motstycke

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet motstycke.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motstycke" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motstycke förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till motstycke

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar motstycke.


Mer information om motstycke

Andra sätt att lära sig mer kring vad motstycke betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för motstycke samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av motstycke för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till motstycke, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om motstycke

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för motstycke i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motstycke synonymt med både motsvarighet och pendang, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.