Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till modernt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till modernt.


Vad betyder modernt

Sett till sina synonymer betyder modernt ungefär nymodigt, men är även synonymt med exempelvis "aktuellt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till modernt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet modernt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för modernt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet modernt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det där är inte ett ledarskap som känns särskilt modernt eller som jag tycker att skid-Sverige behöver.  
 2. Efter tjugo år av ekonomisk kris vill man visa att Japan är ett modernt framtidsland, säger Monica Braw.  
 3. Kanske kan man jämföra det med att Saudiarabien har investerat i ett modernt luftförsvar och robotförsvar.  
 4. Misshandel, tortyr, våldtäkter och modernt slaveri beskrivs av hjälparbetare som regel snarare än undantag.  
 5. Många av dem som klarar resan har fått utstå hemska övergrepp misshandel, tortyr, modernt slaveri, våldtäkt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "modernt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet modernt förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till modernt

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar modernt. Här kommer de tio första.


Mer information om modernt

Andra sätt att lära sig mer kring vad modernt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av modernt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om modernt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för modernt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är modernt synonymt med både nymodigt och aktuellt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.