Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till misstänksamhet

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till misstänksamhet.


Vad betyder misstänksamhet

Sett till sina synonymer betyder misstänksamhet ungefär misstro eller aning, men är även synonymt med exempelvis "misstanke". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till misstänksamhet. Vår databas innehåller även sju böjningar av misstänksamhet, fem exempelmeningar på hur ordet misstänksamhet kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av misstänksamhet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet misstänksamhet.


Exempelmeningar för misstänksamhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet misstänksamhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den traumatiska erfarenheten ledde till en utbredd misstänksamhet mot all teknisk utrustning inom gerillan.  
 2. Margareta Cederfelt tycker dock att det är för tidigt för att säga om det finns fog för hans misstänksamhet.  
 3. Men samtidigt används en retorik färgad av misstänksamhet mot fienden i väst som ett sätt att ena det ryska folket.  
 4. USA:s ledare ”är charlataner”, och deras erbjudanden om att hjälpa Iran mot coronaviruset väcker mest misstänksamhet.  
 5. Vid detta besök bemöttes Ribbentrop med ovilja och misstänksamhet från Mussolini och Ciano och hans förslag förkastades.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av misstänksamhet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet misstänksamhet.


Mer information om misstänksamhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad misstänksamhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av misstänksamhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om misstänksamhet

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för misstänksamhet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 26
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är misstänksamhet synonymt med både misstro och aning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.