Synonymerna.se logotyp

Synonymer till misstag

 

Synonymer till misstag

Engelsk översättning av misstag

  • mistake

Sökvolym på internet för misstag

Sökvolymen för misstag är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om misstag

Vi har totalt åtta synonymer till misstag, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för misstag, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad misstag betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till misstag. Exempelvis kan man söka efter andra ord för misstag samt även hur man stavar till misstag. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av misstag eller en mer djupgående förklaring av misstag egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till misstag är att leta efter antonymer till misstag, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om misstag

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för misstag i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till misstag

Ord som innehåller eller liknar misstag: ana något misstänkt, av misstag, begå ett klumpigt misstag, förargligt misstag, göra ett dumt misstag, göra ett misstag, grundligt missta sig, misstag pga glömska, misstaga, misstämning, misstänka, misstänka en dold fälla, misstänkas, misstanke, misstänksam


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är misstag synonymt med både tabbe och fadäs, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)