Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till menskonst

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till menskonst.


Vad betyder menskonst

Menskonst syftar till konstnärliga verk som utmanar normer och de tabun som ofta finns förknippade med menstruation och mensblod.

Ordet menskonst var en del av nyordslistan 2019 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sin synonym betyder menskonst ungefär utmanande samtidskonst, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till menskonst. Vår databas innehåller även tre böjningar av menskonst samt fyra exempelmeningar på hur ordet menskonst kan användas i en mening.

Texten uppdaterades senast 2019-12-31


Böjningar av menskonst

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet menskonst.


Exempelmeningar för menskonst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet menskonst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. På senare tid har menskonst blivit ett politiskt modeord, som ofta används för att påvisa en slags politiserad kultur.
  2. Det behöver inte nödvändigtvis handla om mens, menskonst bör snarare ses som synonymt med konst som utmanar de som skall bevittna konstverken.
  3. SD:s utspel om menskonst i Sölvesborg saknar verklighetsförankring menar Leif Hortlund.
  4. Serietecknaren Liv Strömquists menskonst i Stockholms tunnelbana har skapat rubriker utomlands.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Mer information om menskonst

Andra sätt att lära sig mer kring vad menskonst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för menskonst samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av menskonst för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till menskonst, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om menskonst

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för menskonst i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utmanande samtidskonst synonymt med menskonst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.