Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lo

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till lo.


Vad betyder lo

Sett till sina synonymer betyder lo ungefär lodjur, men är även synonymt med exempelvis "kattdjur". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lo. Vår databas innehåller även sju böjningar av lo, fem exempelmeningar på hur ordet lo kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lo

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lo.


Exempelmeningar för lo

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lo kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Liksom hos europeisk lo beror revirets storlek på tillgång till föda och av möjligheter att gömma sig.  
 2. Förutom de förbjudna djuren i klass 2 tillkommer också att det är förbjudet att skjuta rådjur, bäver, lo och järv.  
 3. I tajgan fanns även skogsren och älg samt svartbjörn, rödräv, bäver, lekatt, lo, mård, fiskmård, bisam, utter och järv.  
 4. Panterlo (Lynx pardinus) är en lodjursart endemisk för Iberiska halvön och kallas även iberiskt lodjur eller spansk lo.  
 5. Enligt jaktförordningen måste eftersökshund finnas att tillgå inom två timmar vid jakt på björn, lo, älg, hjort, rådjur, mufflon eller vildsvin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lo" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lo förekommer det i genomsnitt ca. 14800 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lo

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar lo. Här kommer de tio första.


Mer information om lo

Andra sätt att lära sig mer kring vad lo betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lo är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lo

 • Antal bokstäver: 2
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för lo i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 3
 • Ordets poäng i Betapet: 4
 • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lo synonymt med både lodjur och kattdjur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.