Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder lie

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet lie i vår databas, däremot innehåller vår databas sju böjningar av lie, fyra exempelmeningar på hur ordet lie kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av lie

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lie.


Exempelmeningar för lie

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lie kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det har blivit alt mer populärt att lära sig slå med lie, menar kursledaren Kjell Gustafsson som lär ut den gamla tekniken i Kalix.  
  2. Första radens "Haven" uttalas "Hav'n"; fjärde radens "I have gone" blir "I've gone" liksom "I'll lie down" inte uttalas "I will lie down".  
  3. Den föreställer titanen Saturnus från romersk mytologi, framställd enligt konventionen som en gammal man med en lie i handen, när han äter ett av sina barn levande.  
  4. Men den yngre generationen är intresserade av miljö och biologisk mångfald, säger Kjell Gustafsson som reser över hela Sverige för att hålla kurser i att slå med lie.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lie

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lie.


Närmeord till lie

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar lie.


Mer information om lie

Andra sätt att lära sig mer kring vad lie betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lie är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lie

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för lie i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 3
  • Ordets poäng i Betapet: 5
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.