Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ledord

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till ledord fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ledord

Sett till sina synonymer betyder ledord ungefär motto, men är även synonymt med exempelvis "valspråk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ledord. Vår databas innehåller även fem böjningar av ledord, sex exempelmeningar på hur ordet ledord kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ledord

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ledord.


Exempelmeningar för ledord

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ledord kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. "Lojalitet", är ledordet för att det tvivel som rådde natten mot den 16 juli inte skall blossa upp igen.
 2. Dessa fick agera symboler för den svenska kampanjens ledord om att vara transparenta, lyssnande och konstruktiva.
 3. Våra ledord bygger på din upplevelse av oss, och det är vi fullt medvetna om.
 4. En viktig del i vårt dagliga arbete är den goda värdegrunden, som på ett enkelt sätt beskrivs genom våra ledord här nedan.
 5. Med anledning av detta har vi tagit fram fyra ledord för att tydliggöra vad det är vi tror på.
 6. Våra ledord genomsyrar allt vi gör.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ledord

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ledord.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ledord" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ledord förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om ledord

Andra sätt att lära sig mer kring vad ledord betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ledord samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ledord för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ledord, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ledord

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ledord i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ledord synonymt med både motto och valspråk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.