Synonymerna.se logotyp

Synonymer till läslov

 

Synonymer till läslov

tidigare benämning
höstlov

Vad betyder läslov?

Läslovet är ett lov som inträffar under hösten där elever förväntas läsa extra mycket, hette förr höstlov.

Ordet läslov var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om läslov

Vi har totalt en synonym till läslov, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för läslov inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad läslov betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till läslov. Exempelvis kan man söka efter andra ord för läslov samt även hur man stavar till läslov. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av läslov eller en mer djupgående förklaring av läslov egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till läslov är att leta efter antonymer till läslov, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om läslov

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för läslov i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höstlov synonymt med läslov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)