Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lärjunge

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till lärjunge.


Vad betyder lärjunge

Sett till sina synonymer betyder lärjunge ungefär elev eller aspirant, men är även synonymt med exempelvis "adept" och "discipel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lärjunge. Vår databas innehåller även sju böjningar av lärjunge, fem exempelmeningar på hur ordet lärjunge kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lärjunge

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lärjunge.


Exempelmeningar för lärjunge

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lärjunge kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Milarepa hade i sin tur en lärjunge vid namn Gampopa, vars lärjungar bildade många olika inriktningar inom kagyu.  
 2. Marpa Lotsawas främste lärjunge var Milarepa, en av de mest kända personerna i hela den tibetanska buddhismens historia.  
 3. Parmenides radikala slutsatser försvarades av hans lärjunge Zenon, som försökte visa på rimligheten i dessa genom sina paradoxer.  
 4. Shan-tao, lärjunge till Tao-ch'o, kom senare att filosofiskt redogöra för hur recitation av Amitabhas namn ledde till återfödelse i Sukhavati.  
 5. Den kristna traditionen menar att Jesu lärjunge Johannes, Sebedaios son har skrivit såväl Johannesevangeliet som Johannesbreven och Johannes uppenbarelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lärjunge

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet lärjunge.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lärjunge" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lärjunge förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lärjunge

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar lärjunge.


Mer information om lärjunge

Andra sätt att lära sig mer kring vad lärjunge betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lärjunge är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lärjunge

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för lärjunge i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lärjunge synonymt med både elev och aspirant, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.