Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lågvattenmärke

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till lågvattenmärke.


Vad betyder lågvattenmärke

Sett till sin synonym betyder lågvattenmärke ungefär det allra sämsta, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lågvattenmärke. Vår databas innehåller även sju böjningar av lågvattenmärke, fem exempelmeningar på hur ordet lågvattenmärke kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av lågvattenmärke

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lågvattenmärke.


Exempelmeningar för lågvattenmärke

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lågvattenmärke kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Att utfrågningen sammanföll med Nordkorea-samtalen, kallar han för ”ett nytt lågvattenmärke inom amerikansk politik”.  
 2. Årets skörd blev ett historiskt lågvattenmärke inte sedan 1945 har den varit så liten, enligt en talesperson ur regeringen.  
 3. ”Detta är ytterligare ett lågvattenmärke i vad som redan är en fasansfull situation i delstaten Rakhine”, säger Amnestys Tirana Hassan i ett uttalande.  
 4. Det här utgör ett lågvattenmärke i tidningens 70-åriga historia, konstaterar Der Spiegel och ber om ursäkt till läsare, kollegor, kunder, priskommittéer och andra berörda.  
 5. Tua Forsström kritiserar i sin essä Den heta villan Södergrans elitism och pekar framför allt då på Brokiga iakttagelser, något som Forsström menar gör aforismsamlingen till Södergrans lågvattenmärke.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lågvattenmärke

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lågvattenmärke.


Mer information om lågvattenmärke

Andra sätt att lära sig mer kring vad lågvattenmärke betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lågvattenmärke är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lågvattenmärke

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för lågvattenmärke i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 28
 • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är det allra sämsta synonymt med lågvattenmärke, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.