Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kur

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till kur.


Vad betyder kur

Sett till sina synonymer betyder kur ungefär behandling eller bot, men är även synonymt med exempelvis "bås" och "botemedel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kur. Vår databas innehåller även sju böjningar av kur, tre exempelmeningar på hur ordet kur kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av kur

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kur.


Exempelmeningar för kur

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kur kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Till skillnad från Shakespeares Helena är Giglietta rik och hon hotas av döden av kungen om hennes kur inte hjälper.  
  2. Twitter har tagit bort en publicering från Venezuelas president Nicolás Maduro som beskrev en hemmagjord kur mot viruset.  
  3. Det tibetanska ordet för en sådan initieringsritual är wongkur; wong betyder kraft eller energi, och kur betyder överföring.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kur

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kur.


Närmeord till kur

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar kur. Här kommer de tio första.


Mer information om kur

Andra sätt att lära sig mer kring vad kur betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kur är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kur

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för kur i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kur synonymt med både behandling och bot, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.