Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kreativ

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till kreativ.


Vad betyder kreativ

Sett till sina synonymer betyder kreativ ungefär påhittig eller skapande, men är även synonymt med exempelvis "fiffig" och "fantasirik". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kreativ. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av kreativ, fem exempelmeningar på hur ordet kreativ kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kreativ

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kreativ.


Motsatsord till kreativ

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kreativ.

fantasilös


Exempelmeningar för kreativ

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kreativ kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Deras år i Italien var en tid av intensiv intellektuell och kreativ verksamhet för både Mary och Percy.  
 2. Hon hade större kreativ kontroll än på föregående album och blev en av chefsproducenterna för projektet.  
 3. ”Vi behöver en mer kreativ diplomati för att hitta en lösning”, säger Sveriges representant i rådet, Carl Skau.  
 4. Året efter fick hon "Premi Víctor Català", för en novellsamling skriven under exilen, något som sporrade henne till en förnyad kreativ satsning.  
 5. Vi tror att konst gör skillnad och försöker skapa en kreativ miljö så att man helt kravlöst kan testa, säger Linda Engström, konstnär och projektledare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kreativ

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kreativ.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kreativ" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kreativ förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kreativ

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar kreativ.


Mer information om kreativ

Andra sätt att lära sig mer kring vad kreativ betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kreativ är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kreativ

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för kreativ i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kreativ synonymt med både påhittig och skapande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fantasilös en antonym till kreativ.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.