Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till konkurrent

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till konkurrent.


Vad betyder konkurrent

Sett till sina synonymer betyder konkurrent ungefär rival eller motståndare, men är även synonymt med exempelvis "medtävlare" och "tävlande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konkurrent. Vår databas innehåller även sju böjningar av konkurrent, fem exempelmeningar på hur ordet konkurrent kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av konkurrent

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet konkurrent.


Exempelmeningar för konkurrent

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konkurrent kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Geely är även den enskilt störste ägaren i tyska Daimler, en stor konkurrent till båda Volvo-företagen.  
 2. Kedjan Seven eleven och dess konkurrent Lawson Inc har nu annonserat varsitt liknande ställningstagande:.  
 3. I slutet av 1920-talet beträdde även en ny stor aktör och hård konkurrent till SF den stockholmska biografscenen.  
 4. Cessna 402 konstruerades som en konkurrent till Beech Queen Air som dominerade marknaden för mindre trafikflygplan.  
 5. Hans närmaste konkurrent, huvudmotståndaren Ebrahim Raisi, får stöd av 40 procent av väljarna, rapporterar Reuters.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konkurrent

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konkurrent.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konkurrent" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konkurrent förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konkurrent

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar konkurrent.


Mer information om konkurrent

Andra sätt att lära sig mer kring vad konkurrent betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konkurrent är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konkurrent

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för konkurrent i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konkurrent synonymt med både rival och motståndare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.