Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till komplimerade

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till komplimerade.


Vad betyder komplimerade

Sett till sina synonymer betyder komplimerade ungefär berömde eller gav beröm, men är även synonymt med exempelvis "gav komplimanger". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till komplimerade. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet komplimerade kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för komplimerade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet komplimerade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Till en början komplimerade hon bara mina stilfulla kläder, men sedan även min vårdade ansiktsbehåring.
  2. Nisse var en perfekt gentleman och komplimerade Kersting gång på gång samtidigt som han bjöd henne på drink efter drink.
  3. Här kan ni smaka på specialrätter såsom våra komplimerade pizzor, vår hemgjorda pasta och våra utsökta plankstekar.
  4. Jag minns när en före detta märkesintresserad kollega komplimerade mig för mina nya svarta jeans.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av komplimerade

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet komplimerade.


Närmeord till komplimerade

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar komplimerade.


Mer information om komplimerade

Andra sätt att lära sig mer kring vad komplimerade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för komplimerade samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av komplimerade för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till komplimerade, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om komplimerade

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för komplimerade i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är komplimerade synonymt med både berömde och gav beröm, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.